Fırsatlarla Dolu Great Otobüsü Mersin Teknopark'ta

İngiltere, Türkiye ile ticari ilişkileri geliştirmek ve yeni işbirlikleri oluşturmak hedefiyle `Great` kampanyasını Mersin'e taşıdı.

Gündem 15.11.2013 20:06:12 0
Fırsatlarla Dolu Great Otobüsü Mersin Teknopark

İngiltere, Türkiye ile ticari ilişkileri geliştirmek ve yeni işbirlikleri oluşturmak hedefiyle `Great` kampanyasını Mersin’e taşıdı.

 

İki gün boyunca Mersin Teknopark’ta eğitim ve etkinlik gerçekleştirecek olan “Great Otobüsü”, 18-19 Kasım’da Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde olacak. Mersin Teknopark ve İngiltere Konsolosluğu işbirliği ile gerçekleştirilecek olan etkinlik; muhteşem fırsatları yenilik, teknoloji, altyapı ve bilgi aracılığıyla ortaya koymak için son derece heyecan verici bir program hazırladı.

İşbirliği ve ortaklık süreçlerinin değerlendirilmesi konusunda, İngiltere Konsolosluğu Ekonomik İşbirlikleri Birimi Great Kampanya Sorumlusu tarafından yeşil enerji, inovasyon, teknoloji ve yaratıcılık gibi ana temalar altında teknopark firmalarına ve Mersin’in önde gelen iş adamlarına yönelik 18 Kasım Saat 17.00’da Mersin Teknopark Konferans Salonunda bilgilendirme toplantısı yapılması planlanıyor. Çukurova Kalkınma Ajansı Tarafından desteklenen Yeşil Medikal Ar-Ge binasının tasarım aşamasını tamamlayan, atık su arıtma tesisi ve güneş paneli teknolojilerini etkin bir şekilde kullanan ve yeşil ar-ge teknolojilerine yapılan yatırımları teşvik eden Mersin Teknopark, İngiltere – Mersin işbirlikleri süreçlerini değerlendirecek. Ayrıca etkinliğin eğitim ayağını British Council gerçekleştirecek. British Council eğitimcilerinin Mersin halkına vereceği İngiltere’de dil eğitim fırsatlarına yönelik bilgilendirme toplantısı 19 Kasım Saat 16:30’da Mersin Teknopark Toplantı Salonu’nda yapılacak.

Dünyanın en iyi 200 üniversitesinin 30’undan fazlasına ev sahipliği yapan Birleşik Krallık’taki eğitim fırsatları, Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi öğrencilerine aktarılırken, öğrencilerin İngiltere’de eğitim olanaklarıyla ilgili soruları da British Council yetkilileri tarafından yanıtlanacak.

Londra şehir hatlarında kullanılan ve Birleşik Krallık`ın simgelerinden olan iki katlı kırmızı otobüs 18 Kasım Saat 14:00’da Mersin Teknopark’ta olacak. Dünyaca ünlü İngiliz tasarımcı Thomas Heatherwick’ın tasarımını yaptığı otobüs, en son teknoloji ile üretilen çevre dostu hibrid araç, dizel ve elektrik kullanarak eski nesil otobüslerin neredeyse yarısı kadar karbondioksit üretiyor. Yaklaşık bir ay boyunca Türkiye’nin farklı şehirlerini ziyaret edecek olan otobüsün Mersin turu; Mersin Teknopark, İngiliz Ticaret Odası (BCCT), British Council, Shell, MINI ve Akfen desteği ile gerçekleştiriliyor.

 

 

artuklu haber ajansı-mersin


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78